Logo

Pridružite se nam na že drugem Festivalu kraškega pršuta!

Festival kraškega pršuta v Ljubljan, ki poteka že drugo leto zapored, je tudi letos namenjen prepoznavanju kraškega pršuta in njegovega evropskega simbola kakovosti – zaščitena geografska označba.

V soboto, 9. junija 2018, med 9. in 14. uro, bo Pogačarjev trg že drugo leto zapored v spoznavanju in okušanju kraške kulinarične mojstrovine – kraškega pršuta. Ob glasbi  Prifarskih muzikantov in ob stari kraški šegi spletanja venčkov boste lahko okušali pravi kraški pršut, opazovali mojstre pri rezanju elegantnih fetin, tankih šnit pršuta ter izvedeli še veliko več o tej vrhunski kraški dobrot in obredih, povezanih z njim. Tudi letos boste lahko v nagradnem kvizu preverili svoje znanje o kraškem pršutu in oznakah, ki zagotavljajo njegovo pristnost in kakovost, izžrebanec pa bo prejel cel kraški pršut.

Pršut si vzame čas, da dozori, zato je tako dragocen in okusen; rezanje pršuta je obred; postreže se ob pravi priložnosti in se ob njem počasi uživa. Vljudno vas vabimo, da si vzamete čas za užitek »po kraško« – obiščite  Festival kraškega pršuta in na brezplačnih degustacijah okušajte vrhunsko kulinarično specialiteto!